fredag 23 december 2011

FRIHETSMARCHEN / FREEDOM MARCH

Stöd mitt event på Facebook!


Rawfood-kaffe

Nu är det frukost IGEN!  :-)  :-)  :-)
Sesammjölk med persimon (sharon), sweetie, kiwi, clementin och passionsfrukt garnerad med solrosfrön och gojibär.

Till frukosten drack jag ett supergott rawfood-kaffe (se recept nedan) och ett grönt the med hibiskus-malva.

RAWFOOD-KAFFE

1 dl råa kaffebönor (mocca)
1 nypa torkad hibiskus-malva
3 dl vatten
1 tsk kanel
1 tsk rå kakaopulver
1 krm kardemumma
1 krm malda nejlikor
½ msk honung

Blötlägg kaffebönor och hibiskus över natten. Filtrera vattnet och blanda i resterande ingredienser, gärna med en mixer. Drick kallt eller värm på till 40 grader. Mumma i vinterkylan!

torsdag 22 december 2011

Sesam, öppna dig!

Sesammjölken är morgonens favorit som jag ibland byter ut mot mandelmjölk.

Jag har svårt att låta bli frukten trots Brian Clements uppmaning, men :-) han sa även att det är bäst att äta frukt på morgonen. So here we go!

Levande sesammjölk tillsammans med mango, persimon (sharon), rambutan, clementin och granatäpple.

En löptur på morgonkvisten piggade upp inför frukosten, och en skidtur på kvällen piggade upp inför den sena middagen. Så nu sitter jag här 01.30 och skriver blogg...

Teet som jag dricker på morgonen är GRÖNT.
När jag vill ha extra energi blandar jag gärna i algpulver, nässelpulver, vetegräspulver, macapulver, guarana, citron, cayennepeppar, gojibär m.m.

Imorgon bitti ska jag starta dagen med en kopp GRÖNT KAFFE! Hittade råa kaffebönor i lustig butik som heter Affrohörnan i Sundsvall. Dom hade massor av LÖSHÅR och annan mat från Afrika. De råa moccabönorna kommer från Etiopien.
Jag har blötlagt ca 1 dl och här ligger de små liven och flyter.. men jag tror att de flesta har drunknat.

onsdag 21 december 2011

Hemkomsten

BREAKFAST FOR CHAMPIONS
Idag blev det exotisk frukost! En levande sesammjölk fylldes med mango, persimon (sharon), kiwano, granatäpple och färsk mynta.

Hälsade på barndommens skidspår efter frukosten och njöt av 12 km härlig skidåking!


DEN FÖRSTA RÅA FAMILJEMIDDAGEN

Paprikor fyllda med blomkålsfärs (receptet se nedan). Garnering med babyspenat, mangold, mache, avocado, paprika, alfa alfa-groddar, böngroddar, babyplommontomater, blomkål, valnötsolja och hemmagjord pesto.

Det blev jättegott och fyllde magen ordentligt!




BLOMKÅLSFÄRS
2 PORTIONER/PAPRIKOR

100 g hackad shitakesvamp
2 dl finhackad blomkål
½ dl krossad mandel
10 st hackade körsbärstomater
½ dl hackad färsk basilika
2 st pressade vitlöksklyftor
1 tsk riven ingefära
½ dl olivolja
1- 2 msk tamari
ett par nypor cayenne-/svartpeppar
örtkryddor efter smak

Shitakesvampen hackas i små tärningar och blandas tillsammans med resten av ingredienserna. Låt marinera i minst 30 minuter för bästa smak!

PESTO

1 avokado
1 kruka basilika
½ dl olivolja
1 msk citronsaft
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad oregano
örtsalt
cayennepeppar

Blanda och njut!